Arapların Helva Tarifi (Lezzeti Harika)

Arapların Helva Tanımı (Lezzeti Harika) İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı mısır nişastası (olması şart)
- 1 ince dilim limon
- 1 bardak şeker
- 1 buçuk su bardağı su
Bardak ölçüsü 200 ml
Arapların Helva Tanımı (Lezzeti Harika) Nasıl Yapılır?
- Önce şerbetimiz için bütün materyallerimizi tenceremizin içine alıyoruz.
- Şekerimizin erimesi için 3-5 dakika karıştırıyoruz .
- Sonra ocağımızın üzerine alıyoruz ve akabinde çabucak tavamızın içine yağımızı ek ediyoruz.
- Biraz ısındıktan sonra unumuz ve nişastamızı ek ediyoruz,kavuruyoruz ,orta ateşte yakmadan .
- Sonra da 5 dakika kaynayan şerbetimizi bir çömçe yardımıyla yavaş yavaş kavurmuş olduğumuz helvamızın üzerine ek ediyoruz .
- Bir taraftan da süratli olacak formda karıştırıyoruz ve şerbetini çekene kadar pişiriyoruz.
- Şerbetini çektikten sonra bir 5 dakika daha ocağımızın üzerinde kavurup sonra ocağınızın üzerinden alıyoruz ve servis tabağımızın üzerine alıyoruz .
- İstediğiniz materyal ile süslüyoruz şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
Arapların Helva Tanımı (Lezzeti Harika) Fotoğraflı Yapılışı
