Arap Tava Tarifi

Arap Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 700 gram orta yağlı kıyma
  • 4 adet patates (küçük küpler halinde doğranmış)
  • 3 adet kapya biber (doğranmış)
  • 3 adet yeşil biber (doğranmış)
  • 3 adet orta uzunluk soğan (küçük küpler halinde doğranmış)
  • 3 adet domates (kabukları soyulmuş ve doğranmış)
  • 3 diş sarımsak (ezilmiş yahut ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı salça (domates ya da karışık)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon

Üzeri için:

  • 100 gram tereyağı

Arap Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir fırın tepsisine kıyma, doğranmış patates, biberler, soğan, domates ve sarımsağı alın.
  2. Üzerine salça, zeytinyağı, karabiber, pul biber, kimyon ve tuzu ekleyin.
  3. Son olarak 1 su bardağı suyu da ek edin.
  4. Tüm materyalleri elinizle yahut bir kaşık yardımıyla düzgünce karıştırın.
  5. Malzemelerin birbirine yeterlice karışması kıymetli.
  6. Elinizle hafif basarak tepside boşluk kalmayacak halde düzeltin.
  7. Üzerine küçük kesimlere ayrılmış tereyağını serpiştirin.
  8. Islatıp suyunu sıktığınız yağlı kağıdı üzerine serin.
  9. Önceden ısıtılmış 190°c fırında yaklaşık 40 dakika pişirin sonra üzerinden yağlı kâğıdı alın bu hal üzeri kızarana kadar pişirin. Ortada denetim edebilirsiniz.
  10. Servis: fırından aldıktan sonra birkaç dakika dinlendirin.
  11. Yanında pirinç pilavı yahut lavaşla sıcak servis yapabilirsiniz.
  12. Afiyet olsun! dilersen tanımın yanına yoğurtlu bir meze yahut ayran da çok yakışır.

Arap Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Cennet Çamuru
Pofidik Poğaça
1 Saatte Patatesli Börek
Mantarlı Et Sote
Pirinç Köftesi
Geyik Kurabiye
Hdabla | © 2025 |