Arap Tava Tarifi
Arap Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 700 gram orta yağlı kıyma
- 4 adet patates (küçük küpler halinde doğranmış)
- 3 adet kapya biber (doğranmış)
- 3 adet yeşil biber (doğranmış)
- 3 adet orta uzunluk soğan (küçük küpler halinde doğranmış)
- 3 adet domates (kabukları soyulmuş ve doğranmış)
- 3 diş sarımsak (ezilmiş yahut ince doğranmış)
- 2 yemek kaşığı salça (domates ya da karışık)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için:
- 100 gram tereyağı
Arap Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir fırın tepsisine kıyma, doğranmış patates, biberler, soğan, domates ve sarımsağı alın.
- Üzerine salça, zeytinyağı, karabiber, pul biber, kimyon ve tuzu ekleyin.
- Son olarak 1 su bardağı suyu da ek edin.
- Tüm materyalleri elinizle yahut bir kaşık yardımıyla düzgünce karıştırın.
- Malzemelerin birbirine yeterlice karışması kıymetli.
- Elinizle hafif basarak tepside boşluk kalmayacak halde düzeltin.
- Üzerine küçük kesimlere ayrılmış tereyağını serpiştirin.
- Islatıp suyunu sıktığınız yağlı kağıdı üzerine serin.
- Önceden ısıtılmış 190°c fırında yaklaşık 40 dakika pişirin sonra üzerinden yağlı kâğıdı alın bu hal üzeri kızarana kadar pişirin. Ortada denetim edebilirsiniz.
- Servis: fırından aldıktan sonra birkaç dakika dinlendirin.
- Yanında pirinç pilavı yahut lavaşla sıcak servis yapabilirsiniz.
- Afiyet olsun! dilersen tanımın yanına yoğurtlu bir meze yahut ayran da çok yakışır.
Arap Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















