Arap Tava

Arap Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 350 gram dana kıyma
  • 2 orta uzunluk patates
  • 2 adet yeşil köy biberi
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 kuru soğan
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 adet orta uzunluk domates

Sos materyalleri;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 50 ml zeytinyağ (yarım çay bardağı)
  • 80 ml su (yarım çay bardağından biraz fazla)
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı tuz (kendi damak zevkinize nazaran kullanınız)

Arap Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patates ve domatesin kabuklarını soyup küçük küp küp doğrayın, kuru soğanı minik yemeklik doğrayın, biberleri de minik minik doğrayın ve tüm bu gereçleri çukur bir kaba aktaralım sarımsağı ve kıymayı da sebzelerin üzerine ekleyin.
  2. Bir kaseye sosu hazırlamak için salçaları, zeytinyağ, su, tuz ve baharatları aktarıp karıştırın bu sosu kıymalı sebzeli karışıma dökelim ve güzelce karıştıralım.
  3. Orta uzunluk fırın kabına kıymalı karışımı aktaralım ve düzenleyip istediğiniz halde dilimleyebilirsiniz, isteğe nazaran piştikten sonra da dilimleyebilirsiniz, akabinde yanmaz fırın kağıdını buruşturup musluğun altında biraz ıslatalım ve yemeğin üzerini açık kalmayacak biçimde bu kağıtla örtelim.
  4. Önceden ısıtılmış 190°c fırında fanlı ayarda birinci evvel 35 dakika pişirelim, müddetin sonunda yağlı kağıdı üzerinden alalım, üzeri kızarana ve suyunu çekene kadar 20-25 dakika kadar denetimli olarak pişirelim.
  5. Kızarmış olan yemeği fırından çıkartıp 5-8 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun:).

Arap Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Özbek Pilavı
Yumurtalı Tost
Toprak Tencerede Güveç
Lokanta Usulü Haşlama Tavuk Yemeği
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Galeta Unlu Patlıcan
Alman Turşusu
Hdabla | © 2025 |