Arap Saçı-Marata

Arap Saçı-Marata Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 demet arap saçı
  • Kuzu kuşbaşı (dana kuşbaşı kullanılacaksa evvel düdüklü tencerede etimizi haşlayalım)
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım limon

Arap Saçı-Marata Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Arap saçını bi kaç defa yıkayıp karbonatlı suda bekletelim.
  2. Kuzu kuşbaşıyı suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
  3. Suyunu çeken etimize zeytinyağı ekleyip soğanı ekleyelim ve kavuralım.
  4. Arap saçını düzgünce yıkadıktan sonra ayıklayalım ve ikiye üçe bölmemiz kâfi iri olcak çok doğranmış üzere değil ve tencereye ekleyelim.
  5. Bu kademede bn et suyum vardı çok az onu ekledim.
  6. Un ve limon suyuyla terbiye yapıp ekleyelim ve yarım saat kadar pişmeye bırakalım.

Arap Saçı-Marata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karamelli İncir Tatlısı (Bu Tarif Başka Yerde Yok)
Tam Ölçülü Spoonful Tarifi
Arpa Pilavı (Tam ölçü)
Arpacık Soğanlı, Patatesli Et Yahnisi
Sebzeli Kıymalı Lezzet Rulosu
Kahvaltılık Peynirli Ekmek
Hdabla | © 2025 |