Arabaşı Hamuru Ve Çorbası (Büyük Borcama)
Arabaşı Hamuru Ve Çorbası (Büyük Borcama) Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 4 su bardağı su(200ml)
- 1,5 tatlı kş tuz
- 2 su bardağı artı 1 çay bardağı(110 ml) un
- 6 su bardağı su
- 1-2 damla limon
Çorba için:
- 1 tüm tavuk
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Pul biber
- Limon
Arabaşı Hamuru Ve Çorbası (Büyük Borcama) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamur bir gece evvelden yapılmalı.
- 4 su bardağı suyu 2 damla limon sıkıp ve 1,5 tatlı kaşığı tuz katıp ocağa alın o kaynayana kadar unu ve 6 su bardağı suyu bir kapta çırpın.
- Su kaynayınca süzgeçten geçirerek unlu harcı kaynayan suya dökün.
- Burada biraz süratli davranarak hem çırpıp hem karışımı dökün.
- Kaynayana kadar karıştırın kaynadıktan sonra da karıştırarak 5 dakika pişirin.
- Ateşi evvel harlı kaynamaya yakın orta ateşte yarıma alın. 5 dk pişirdikten sonra altını kapatın.
- Büyük borcama su doldurup boşaltın. Pişirdiğiniz hamuru borcama dökün.
- 40 dakika sonra üzerini streçleyip balkona atın kış değilse buzdolabına koyun.
- Çorba için tüm tavuğu bol suyla düdüklüde fısladıktan sonra yarıma alarak 30 dk pişirin.
- 3 yemek kaşığı unu yağda kavurun.
- Salçaları ekleyip onları da kavurun.
- Pişen tavuğu soğuması ve sonrasında didiklemek için bir kaba alın.
- Tavuğun suyundan 2 kepçe kadar kavurduğumuz salçalı unun içine alarak karıştırın sonrasında düdüklüde olan tavuk suyuna katıp yeterlice çırpın ki un topaklanmasın.
- Didiklediğimiz tavukları da salçalı suyuna geri dökün. 5 dk birlikte karıştırarak kaynatıp altını kapatın.
- Pul biber ve limonla servis edin. Hamuru dilimledikten sonra tabaklara koyarken karşıtını koyun. Afiyet olsun🫶🏼.
Arabaşı Hamuru Ve Çorbası (Büyük Borcama) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








