Arabaşı Çorbası
Arabaşı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı un
- 5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
Çorbası için:
- Yarım adet bütün tavuk
- 2 litre su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Arabaşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurun yapılışı; 3 su bardağı suyu kaynatın, içine tuzu ekleyin.
- Kalan 2 su bardağı su ile unu güzelce çırparak açın.
- Kaynayan suya yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
- Sürekli karıştırarak yoğunlaşmasını sağlayın 5 dakika pişirin.
- Kıvam aldıktan sonra bir tepsiye dökün ve soğuması için bekletin.
- Çorbanın yapılışı;Tavuğu 2 litre suda haşlayın, etlerini didikleyin ve suyunu süzerek kenara alın.
- Sıvı yağ ve tereyağını tencerede eritip unu kavurun.
- Salçaları ekleyin, akabinde haşlanmış tavuk suyunu azar azar ekleyerek karıştırın.
- Baharatları ekleyin ve 15 dakika kaynamaya bırakın.
- Didiklenmiş tavukları ekleyip 10 dakika daha kaynatın.
- Hamuru küçük kareler ve ya baklava halinde kesin.
- Çorbayı kaselere alın, hamurla birlikte kaşıkla içilmeden yutularak tüketilir.Afiyet olsun!.
Arabaşı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











