Arabaşı Çorbası

Arabaşı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Kırmızı pul biber (tatlı ve acı)
  • 4-5 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Sıcak su

Arabaşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğsü kâfi su içerisinde haşlandıktan sonra ince ince didilir.
  2. Didilen eti haşlama suyunun içerisine geri koyun.
  3. Bir tavada unu yağsız olarak rengi kırmızıya dönene kadar kavurun.
  4. Un kavrulduktan sonra bir kaseye alın.
  5. Aynı tavayı temizleyip yahut öteki bir tavada biraz zeytinyağı alıp salçayı pul biberi ekleyerek birlikte kavurun.
  6. Kavrulmuş salçayı haşlama suyunun içerisine ekleyin ve karıştırın.
  7. Karıştırılmış sudan kasedeki una yeteri kadar su alarak unu cıvıklaştırın.
  8. Un içerisinde topaklanma olmadığından emin olduktan sonra haşlama suyunun içerisine yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
  9. Çorbanın kıvamını ayarlamak için sıcak su ekleyin.
  10. Son olarak isteğinize nazaran tuzunuzu ekleyip 15dk kısık ateşte pişmeye bırakın.Afiyet olsun!.

Arabaşı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gofret Tadında Yulaf Lapası
Çanakta Tavuk Salatası
Fırın Sütlaç
Hindistan Cevizli Kek
Glütensiz Tuzlu Kurabiye
Kuzu İncik
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet