Arabaşı Çorbası

Arabaşı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- Zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Kırmızı pul biber (tatlı ve acı)
- 4-5 yemek kaşığı un
- Tuz
- Sıcak su
Arabaşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsü kâfi su içerisinde haşlandıktan sonra ince ince didilir.
- Didilen eti haşlama suyunun içerisine geri koyun.
- Bir tavada unu yağsız olarak rengi kırmızıya dönene kadar kavurun.
- Un kavrulduktan sonra bir kaseye alın.
- Aynı tavayı temizleyip yahut öteki bir tavada biraz zeytinyağı alıp salçayı pul biberi ekleyerek birlikte kavurun.
- Kavrulmuş salçayı haşlama suyunun içerisine ekleyin ve karıştırın.
- Karıştırılmış sudan kasedeki una yeteri kadar su alarak unu cıvıklaştırın.
- Un içerisinde topaklanma olmadığından emin olduktan sonra haşlama suyunun içerisine yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için sıcak su ekleyin.
- Son olarak isteğinize nazaran tuzunuzu ekleyip 15dk kısık ateşte pişmeye bırakın.Afiyet olsun!.
Arabaşı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
