Antep Usulü Kuru Dolma
Antep Yordamı Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler
- 15 adet kuru patlıcan
- 15 adet kuru biber
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 3 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- Çeyrek dilim limon suyu
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 4 yemek kaşığı nar ekşisi
- 4-5 adet ince limon dilimleri
- 1 çay kaşığı tuz
- 500 ml su
Antep Tarzı Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcan ve biberleri kaynamış suya alıp yumuşayana kadar kaynatıp kenara alalım.
- İç harcı için yıkanan pirinçin üzerine öteki tüm gereçleri ekleyip güzelce harmanlayalım. (karıştırırken mükemmel bir koku yayılacak😋).
- Daha sonra yumuşayan biber ve patlıcanları 1 parmak boşluk kalacak halde doldurup ağız kısmını elimizle bastıralım.
- Tencereye ağız kısımları birbiri üstüne gelecek biçimde dizelim.
- İşlem bitince dolmanın üzerine yağını, nar ekşisini gezdirip tuzunu ve limon dilimlerini ekleyip suyunu verelim.
- Üzerine dolma taşı yahut uygun bir tabak koyup kapağını kapatalım.
- Orta ateşte 45 dk kadar pişirelim. Piştikten sonra en az 2 saat dinlensin. Afiyetle 🎈.
Antep Yöntemi Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















