Antep Usulü Kuru Dolma

Antep Yordamı Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler

  • 15 adet kuru patlıcan
  • 15 adet kuru biber
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • Çeyrek dilim limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 4-5 adet ince limon dilimleri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 500 ml su

Antep Tarzı Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcan ve biberleri kaynamış suya alıp yumuşayana kadar kaynatıp kenara alalım.
  2. İç harcı için yıkanan pirinçin üzerine öteki tüm gereçleri ekleyip güzelce harmanlayalım. (karıştırırken mükemmel bir koku yayılacak😋).
  3. Daha sonra yumuşayan biber ve patlıcanları 1 parmak boşluk kalacak halde doldurup ağız kısmını elimizle bastıralım.
  4. Tencereye ağız kısımları birbiri üstüne gelecek biçimde dizelim.
  5. İşlem bitince dolmanın üzerine yağını, nar ekşisini gezdirip tuzunu ve limon dilimlerini ekleyip suyunu verelim.
  6. Üzerine dolma taşı yahut uygun bir tabak koyup kapağını kapatalım.
  7. Orta ateşte 45 dk kadar pişirelim. Piştikten sonra en az 2 saat dinlensin. Afiyetle 🎈.

Antep Yöntemi Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fındıklı Kurabiye (Unsuz Ve Yağsız)
Bademli Çikolatalı Cookie
Kıymalı Tepsi Böreği
Belen Tava
Ege Usulü Zeytinyağlı Biber Dolması
Tavuk Şiş
Hdabla | © 2025 |