Antep Tava (Uyarlanmış)

Antep Tava (Uyarlanmış) Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram kuzu kuşbaşı
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 domates ( kabuğu soyulmuş)
  • 10 -12 adet küçük şişlik soğan
  • 4 adet patates

Sosu için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1.5 su bardağı ılık su

Antep Tava (Uyarlanmış) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sebzeleri orta büyüklükte doğruyoruz ve tepsimize alıyoruz.
  2. Üzerine kuşbaşı etlerimizi sebzelerimizin üzerine diziyoruz.
  3. Hazırlamış olduğumuz sosu etlerin üzerinde gezdirip yeterlice her yerine akışını sağlıyoruz.
  4. Ardından tüm her yere eşit dağılması için elimizle yeterlice harmanlıyoruz.
  5. Üzerini folyoyla örtüp baharatlarla et ve zerzevat özleşsin diye ben 2 saat dolapta beklettim.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 1. 5 saat kadar pişiriyoruz.
  7. Pişirirken ortada bir karıştırmayi unutmayın böylece etiniz daha yumuşak olacaktır.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun fotoğraflı yorumları bekliyorum 🥰.

Antep Tava (Uyarlanmış) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltıya Sucuk Tava
Etli Nohut Yemeği
Ev Usulü Dubai Çikolatası
Ganajlı Magnolia Tarifi (Yumurtasız)
Ejder Meyveli Sütlü Tatlı
Zeytinyağlı Semizotu Yemeği
Hdabla | © 2025 |