Antep Kurabiyesi
Antep Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gr vita yağı
- 250 gr pudra şekeri
- 500 gr kurabiye unu
Antep Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İşin sırrı düzgün yoğurmak (ben kıyma makinasından yardım aldım ).
- Yağ ile şekeri düzgünce karıştıralım (siz kıyma makinası kullanmayacaksaniz mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpabilirsiniz ).
- Mikserle çıktıktan sonra unu ekleyip yoğurarakta birebir kıvamı tutturabilirsiniz.
- Unu ekleyip güzelce karıştırıp kıyma makinasında iki defa çekelim 3 dk kadarda elde yoğurduktan sonra hamuru toparlayıp buzdolabında yaklaşık 1 saat beklettim ve biçim vererek yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- 130- 150 derecede evvelce ısıtılmış fansız ayarda tek tepsi olmak koşuluyla denetimli pişirelim.
- Pişen kurabiyeleri tepside soğutalım ve ortalarına yağlı kağıt koyarak saklama kaplarımıza yerleştirelim.Afiyet olsun.
Antep Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








