Antep Kurabiyesi

Antep Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gr vita yağı
  • 250 gr pudra şekeri
  • 500 gr kurabiye unu

Antep Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İşin sırrı düzgün yoğurmak (ben kıyma makinasından yardım aldım ).
  2. Yağ ile şekeri düzgünce karıştıralım (siz kıyma makinası kullanmayacaksaniz mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpabilirsiniz ).
  3. Mikserle çıktıktan sonra unu ekleyip yoğurarakta birebir kıvamı tutturabilirsiniz.
  4. Unu ekleyip güzelce karıştırıp kıyma makinasında iki defa çekelim 3 dk kadarda elde yoğurduktan sonra hamuru toparlayıp buzdolabında yaklaşık 1 saat beklettim ve biçim vererek yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  5. 130- 150 derecede evvelce ısıtılmış fansız ayarda tek tepsi olmak koşuluyla denetimli pişirelim.
  6. Pişen kurabiyeleri tepside soğutalım ve ortalarına yağlı kağıt koyarak saklama kaplarımıza yerleştirelim.Afiyet olsun.

Antep Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Yapımı Sokak Simidi
Süt Dilimi
Biscotti (Videolu)
Diyet Sebze
Bayatlamayan File Bademli Portakallı Kurabiye
Çıtırlığı Garanti Lokma Tatlısı
Hdabla | © 2025 |