Antep Fıstıklı Ve Karidesli Spagetti
Antep Fıstıklı Ve Karidesli Spagetti Tanımı İçin Malzemeler
Antep fıstığı pesto için:
- 200 gram fıstık
- 1 diş sarımsak
- 5 adet fesleğen yaprağı
- 5 gram tuz
- 5 gram karabiber
- 15 ml zeytinyağı
- 15 ml su
- 20 gram parmesan peyniri
Makarna için:
- 200 gram spagetti
- 500 ml pişirme suyu
Karides için:
- 3 adet kırmızı karides
- 20 ml sıvı yağ
- 5 gram tuz
- 5 gram karabiber
Antep Fıstıklı Ve Karidesli Spagetti Tanımı Nasıl Yapılır?
- Antep fıstığı pesto için: antep fıstığı, sarımsak, fesleğen, tuz, biber, zeytin yağı, su, parmesanı pürüzsüz bir pesto elde edene kadar ezin. Kenara alın.
- Makarna için, bol tuzlu suda spagetti al dente haşlayın. Yaklaşık sekiz dakika pişirin sonra süzüp kenara alın.
- Biraz makarnadan pişirme suyu ayırın.
- Tavaya makarna için 2 yemek kaşığı fıstık pesto ve bir kap su ile kremaya karıştırın.
- Karides hazırlama: karidesten başları çıkarın, kabuklarla harmanlayın, krema yapmak için 20ml sıvı yağı, tuz ve biber ekleyin.
- İyice pürüzsüz olana kadar blender yardımıyla uygunca ezin. Akabinde süzgeç yardımıyla süzün. Süzülen karşımı güzelce kaynatıp kenara alın.
- Karides ile tartar hazırlayın karidesleri ince ince doğrayın, yalnızca yağ ve tuz ile baharatlandırın.
- Pişen makarnayı pesto ile kaynatıp tatlandırın.
- Sunum için evvel makarnayı akabinde karides suyunu ek edip kullanabilirsiniz.
Antep Fıstıklı Ve Karidesli Spagetti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










