Antep Fıstıklı Trileçe (Ala Trileçe)

Antep Fıstıklı Trileçe (Ala Trileçe) Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 5 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz

Sütlü sosu için:

  • 1 litre süt
  • 200 mı krema
  • 200 gr antep fıstığı kreması (antebella)
  • 2-3 yemek kaşığı şeker

Kreması için:

  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket krem şanti (70 gram)
  • 200 gram antep fıstığı kreması (antebella)

Üzeri için:

  • Toz fıstık

Antep Fıstıklı Trileçe (Ala Trileçe) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtanın aklarını ve sarılarını farklı başka kaplara ayıralım. Aklarına bir çay kaşığı tuz ekleyerek beyazlaşıp köpürene kadar çırpalım beyazlaştıktan sonra şekeri yavaş yavaş ekleyerek merenk kıvamına gelene kadar 5-6 dk çırpalım mikseri kaldırdığımızda aklar düşmeden mikserin ucunda duruyorsa olmuş demektir.
  2. Daha sonra sarılarına yarım su bardağı ılık su ekleyerek yeterlice köpürene kadar 2-3 dk çırpalım.
  3. Çıktığımız sarıları 2-3 seferde beyazlara spatulayla alttan üste hakikat karıştırarak ekleyelim. Sarılar ve aklar birbirine karıştırdıktan sonra elenmis bir buçuk su bardağı unu, kabartma tozu ve bir paket vanilyayi 3 seferde spatulayla tekrar alttan üste karıştırarak karışımı söndürmeden karıştıralım.
  4. Hazırladığımız hamuru yalnızca tabanına yağlı kağıt serdiğimiz borcama döküp 170 derece ısıtılmış fırında pişirelim kürdan testi yaptığımızda kuru çıkıyorsa ve üstü kızardı ise pişmiş demektir.
  5. Kek ılıyınca kenarlarından bıçakla dikkatlice keserek borcamdan ayıralım aykırı çevirip yağlı kağıdı çıkartalım.
  6. Sos için yazdığım bütün gereçleri karıştırıp iliyan kekin üzerine dökelim. Kek sıcakken dökmeyin hamur olur.
  7. Kek sosu büsbütün çekince bir bardak soğuk sütle 1 paket krem şantyi sertlesip kıvam alana kadar çırpalım.
  8. İçine 200 gram antebella fıstık kremasını ekleyip karışana kadar çırpmaya devam edelim.
  9. Hazırladığımız krem şantiyi kekin üzerine güzelce eşit bir formda yayıp düzleyelim. En son üzerine toz fıstık serpelim.
  10. Mutlaka bir gece dolapta bekletip o denli servis yapalım. Dinledikçe daha hoş oluyor. Kıymetli bir tatlı üzere gözüküyor ancak 20 dilim tatlı çıkıyor 🙂 afiyet bal şeker olsun.

Antep Fıstıklı Trileçe (Ala Trileçe) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bebekler İçin Tavuk Suyu Çorba
Cupcake (Videolu)
Kinoalı Semizotlu Soğuk Çorba (Glutensiz ,Hafif)
Ev Yapımı Lahmacun
Limonata
Mascarponeli Meyveli Tart
Hdabla | © 2025 |