Antep Fıstıklı Tahinli İrmik Helva

Antep Fıstıklı Tahinli İrmik Helva Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı antep fıstığı tozu (isteğe bağlı)
Şerbeti için;
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı+1 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
- Antep fıstığı tozu
- Tahin(isteğe bağlı)
Antep Fıstıklı Tahinli İrmik Helva Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını tavaya alalım.
- Yağ eriyince irmiği ek edip kokusu ve rengi değişene kadar kavuralım.
- Sonrasında antep fıstığı tozunu ek edip biraz daha kavuralım.
- Bu kademelerde ocak altını çok açmamanızı tavsiye ederim.
- Sonra kenarda öteki bir tencerede şerbetimizin materyallerini katıp şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Şerbeti kaynatmaya gerek yok soğuk ek edeceğiz.
- Sonrasında kavrulan helvamıza şerbeti yavaş yavaş ek edelim bu evrede dikkat edelim kaynamadan ötürü buhar oluşabilir.
- Kontrollü biçimde şerbeti ekleyelim.
- Sonrasında helva yoğunlaşıp kıvam alana kadar yavaş yavaş ocağın altı kısık formda kaynatalım.
- Kıvam alan helvayı bir kenarda üstü kapalı biçimde 10-15 dk bekletelim ve form verip servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 😋.
Antep Fıstıklı Tahinli İrmik Helva Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
