Antep Fıstıklı Sütlü İrmik Helvası

Antep Fıstıklı Sütlü İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı irmik
- 30 gram tereyağı (1 yemek kaşığı)
- 1 çay bardağı toz antep fıstığı
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1,5 çay bardağı süt
- 1,5 çay bardağı su
Servis için;
- Dondurma
- 1 tatlı kaşığı toz antep fıstığı
Antep Fıstıklı Sütlü İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Terayağını eritelim ve üzerine irmiği ekleyelim.
- Hafif kavrulunca toz antep fıstığımızı da ekleyip karıştıralım.
- Toz şekeride ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
- Su ve sütü ekleyerek daima karıştırmaya devam edelim.
- Helva göz göz fokurdamaya başlayınca ocağın altını kısalım ve 1-2 dakika daha karıştırarak pişirelim ve kenara alalım.
- Kapağını kapatıp dinlendirelim.
- Servis ederken içine dondurma koyarsanız efsane bir lezzet oluyor. Helvamız hazır deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Antep Fıstıklı Sütlü İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

