Antep Fıstıklı Sütlü İrmik Helvası

Antep Fıstıklı Sütlü İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı irmik
  • 30 gram tereyağı (1 yemek kaşığı)
  • 1 çay bardağı toz antep fıstığı
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 1,5 çay bardağı su

Servis için;

  • Dondurma
  • 1 tatlı kaşığı toz antep fıstığı

Antep Fıstıklı Sütlü İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Terayağını eritelim ve üzerine irmiği ekleyelim.
  2. Hafif kavrulunca toz antep fıstığımızı da ekleyip karıştıralım.
  3. Toz şekeride ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
  4. Su ve sütü ekleyerek daima karıştırmaya devam edelim.
  5. Helva göz göz fokurdamaya başlayınca ocağın altını kısalım ve 1-2 dakika daha karıştırarak pişirelim ve kenara alalım.
  6. Kapağını kapatıp dinlendirelim.
  7. Servis ederken içine dondurma koyarsanız efsane bir lezzet oluyor. Helvamız hazır deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Antep Fıstıklı Sütlü İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İlikli Kemikten Kolojen Yapımı
Yağ Çekmeyen Kahvaltılık Pişi
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Coco Star Pasta
Haşlamadan Su Böreği (Yalancı Su Böreği)
Domates Kurulu Çiğ Köfte
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet