Antalya Usulü Tahin Soslu Piyaz

Antalya Adabı Tahin Soslu Piyaz Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağından 2 yemek kaşığı eksik haşlanmış kuru fasulye
  • 1 adet haşlanmış yumurta
  • 1 adet domates
  • 1 adet beyaz kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz

Tahinli sosu için;

  • 2 yemek kaşığı haşlanmış kuru fasulye
  • Yarım çay bardağı tahin (50-60ml)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 küçük limon suyu
  • 2 yemek kaşığı üzün sirkesi
  • 1 çay bardağına yakın su
  • Tuz

Antalya Yolu Tahin Soslu Piyaz Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tahinli sosu için yazan gereçleri rondoya alalım ve rondodan ezilene kadar geçirelim, tadını denetim edip, ekşilik ve tuz ölçüsünü kendi damak zevkinize nazaran arttırabilirsiniz.
  2. Servis tabağına evvel haşlanmış kuru fasulyeyi alalım ve rondodan geçirdiğiniz tahinli sosu her tarafına gelecek formda dökelim,.
  3. Üzerine kuru soğanı yarım halka olarak ince ince dilimleyin her tarafına aktaralım, domatesi de küp küp yahut biraz iri doğrayıp üzerine aktarın.
  4. Haşlanmış yumurtayı da istediğiniz büyüklükte doğrayıp dizin en üste de yıkadığınız maydanoz yapraklarını küçük küçük doğrayıp piyazın üstüne serpin, isteğe nazaran az ölçü tuz serpin ve servise hazır, afiyet olsun :).

Antalya Yöntemi Tahin Soslu Piyaz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Kuru Börülce Yemeği
Milföy’den Poğaça
Köz Biber Salatası
Çikolata Soslu Kek
Tuzlu Kurabiye
Pirpirim Aşı (Semizotu Aşı)
Hdabla | © 2025 |