Antakya Usulü Kısır (Bu Tarifi Deneyin)

Antakya Yordamı Kısır (Bu Tanımı Deneyin) İçin Malzemeler

  • 4 çay bardağı ince bulgur
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 demet yeşil soğan
  • 4 adet domates (ben rende olarak kullanıyorum siz isterseniz ufak ufak doğrayabilirsiniz)
  • 1 bağ maydanoz
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Tuz
  • 1 tutam reyhan
  • Acı salça (isteğe göre)
  • Limon

Antakya Yolu Kısır (Bu Tanımı Deneyin) Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ince bulgurumuzu yoğurma tepsimize ölçerek koyup üstüne 1 çay bardağına yakın sıcak su ekleyip 3-5 dk bekletelim.
  2. Ardından üzerine baharatlarımızı koyup yoğurmaya başlayalım ve domatesimizi ekleyelim.
  3. Güzelce yoğurduktan sonra üzerine kuru soğanı ekleyip yoğurmaya devam edelim.
  4. Salçamızı ekledikten sonra tekrar yoğuracağız.
  5. Bu adımda tadına bakabiliriz bulgurun güzel yoğurulmuş olması lazım ağzımıza kıtır kıtır geliyorsa yoğurmaya devam edeceğiz.
  6. İnce ince doğradığımız yeşil soğanımızı ve maydanozu ekleyelim biraz avcarlayıp üzerine nar ekşisi ve zeytinyağını dökelim.
  7. Limon suyu ekleyip damak tadımıza nazaran ayarlayalım.

Antakya Adabı Kısır (Bu Tanımı Deneyin) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimek Çorbası (Kemik Sulu)
Simit Kurabiye
Şehriyeli Tavuk Çorbası
Mozaik Pasta
Karamelize Kestane Şekeri
Limonlu Kek
Hdabla | © 2025 |