Annemin Tarifiyle Nohut Yemeği

Annemin Tanımıyla Nohut Yemeği İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı nohut
  • 3 orta uzunluk soğan
  • Göz kararı salça
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 orta uzunluk domates
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı karbonat

Annemin Tanımıyla Nohut Yemeği Nasıl Yapılır?

  1. Akşamdan nohudun üstüne gelecek kadar ılık su koy. 1 tatlı kaşığı karbonat ve 1 tatlı kaşığı tuz koyup karıştır.
  2. Sabahleyin suyunu süz, sarı suyu geçene kadar yıka. Suyu beyazlaşınca ılık su koy. Biraz tuz koyup, su ekleyip; ocağa kaynamaya koy. Üstü köpük epeyce köpüğünü al.
  3. Bir yandan da soğanları yemeklik doğrayın. Nohut yumuşayınca suyunu süzün ve tencerede sızma yağ, tereyağ, soğanı ekleyin.
  4. Soğan pişerken domatesi rendeleyin; soğan pişince salçayı ekleyin ve salçalıyı doğmalı karışım pişince de domates suyunu ekleyin.
  5. Soğanlı salçalı yağ karışımı, soğan ölünceye kadar pişir. Soğan ölünce su koy ve kaynat, sonrasında nohudu ekleyip su ekleyin. Biraz daha pişirip altını kapatın. Afiyet olsun.

Annemin Tanımıyla Nohut Yemeği Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır, Çıtır Muhallebili Kadayıf
Spagetti Eşliğinde Kremalı Limonlu Soslu Tavuk Şinitzel
Butik Kurabiyeleri
Tel Şehriyeli Mülayim Çorbası
Elmalı Cevizli Muhallebi
Terami Sushi
Hdabla | © 2025 |