Annemin Ekşi Elmalı Keki

Annemin Ekşi Elmalı Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 orta uzunluk ekşi elma
  • 8-10 adet ceviz içi

Annemin Ekşi Elmalı Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve toz şekeri düzgünce çırpalım.
  2. Ardından sıvı yağ ekleyip, unu katalım.
  3. Tarçın ve kabartma tozunu da ekledikten sonra elma ve ceviz içini katıp spatula yardımıyla harcı uygunca karıştıralım.
  4. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 45 dakika pişirelim.

Yapılış görüntüsünü instagram sayfamdan izleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Annemin Ekşi Elmalı Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ezber Bozan Mozaik Pasta
Çaylı Kurabiye
Milföyden Göbete Börek
Mozaik Pasta (Buzluk Pastası)
Kışlık Tarhana Yapımı
Közlenmiş Patlıcan Çorbası
Hdabla | © 2025 |