Annemin Dillere Destan Erzurum Pişisi
Annemin Lisanlara Destan Erzurum Pişisi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo un
- 4 su bardağı ılık su (un kalitesine nazaran artırılabilir)
- 1 pk toz maya
- 2 tatlı kaşığı şeker tozu
- 1 yemek kaşığı tuz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Annemin Lisanlara Destan Erzurum Pişisi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına ılık suyu, şekeri ve bir su bardağı unu alarak karıştıralım ,ilk mayanın gelmesi için ağzını kapatarak 15 dk bekleyelim.
- İlk mayamız geldikten sonra unu yavaş yavaş ekleyelim.
- Tuzunu ekledikten sonra yumuşak bi hamur elde edene yada yeterlice yoğuralım.
- Bir kenarda ağzı güzelce kapalı bi biçimde mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurlarımızı bezelere ayırarak 20 dk daha bekleyelim, tatlı tabak büyüklüğünde açalım kızgın yağımızda pişirelim. Afiyet olsun.
Annemin Lisanlara Destan Erzurum Pişisi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






