Annemin Dillere Destan Erzurum Pişisi

Annemin Lisanlara Destan Erzurum Pişisi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo un
  • 4 su bardağı ılık su (un kalitesine nazaran artırılabilir)
  • 1 pk toz maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker tozu
  • 1 yemek kaşığı tuz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Annemin Lisanlara Destan Erzurum Pişisi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına ılık suyu, şekeri ve bir su bardağı unu alarak karıştıralım ,ilk mayanın gelmesi için ağzını kapatarak 15 dk bekleyelim.
  2. İlk mayamız geldikten sonra unu yavaş yavaş ekleyelim.
  3. Tuzunu ekledikten sonra yumuşak bi hamur elde edene yada yeterlice yoğuralım.
  4. Bir kenarda ağzı güzelce kapalı bi biçimde mayalanmaya bırakalım.
  5. Mayalanan hamurlarımızı bezelere ayırarak 20 dk daha bekleyelim, tatlı tabak büyüklüğünde açalım kızgın yağımızda pişirelim. Afiyet olsun.

Annemin Lisanlara Destan Erzurum Pişisi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Magnolia Puding
Akṣam Menü Tabağım
Buzluğa Bardakla Kışlık Domates Püresi Koyma Yöntemi
Tavuk Köftesi
Çok Lezzetli Limonata Tarifi
Tarçınlı Ballı Soğuk Kahve
Hdabla | © 2025 |