Anneler Günü Poğaçası
Anneler Günü Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 50 gram yumuşak tereyağ
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta akı sarısı yüzüne
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı mahlep (opsiyonel)
- 1 çay kaşığı tuz
- 2.5-3 su bardağı un
- Peynir
Anneler Günü Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm malzemeyi elimizle karıştıralım unu yavaşça ekleyelim, hamur elimizi bıraktığında kıvamı tamamdır.
- Hamurdan ceviz kadar modüller koparıp, tezgahta yavaşça açıp peynir koyup kapatalım, yağlanmış tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpelim.
- Isıtılmış fırında 180 derece üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Anneler Günü Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











