Anneler Günü Poğaçası

Anneler Günü Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 50 gram yumuşak tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta akı sarısı yüzüne
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı mahlep (opsiyonel)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2.5-3 su bardağı un
  • Peynir

Anneler Günü Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm malzemeyi elimizle karıştıralım unu yavaşça ekleyelim, hamur elimizi bıraktığında kıvamı tamamdır.
  2. Hamurdan ceviz kadar modüller koparıp, tezgahta yavaşça açıp peynir koyup kapatalım, yağlanmış tepsiye dizelim.
  3. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpelim.
  4. Isıtılmış fırında 180 derece üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

Anneler Günü Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Borcam Tatlısı
9 Malzemeli Lokanta Usulü Ev Yapımı Süzme Mercimek Çorbası
Isparta Yöresinden Kabune
Akşam Yemeği (Menü)
Mantarlı Bulgur Pilavı
Bademli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |