Anneannemin Şarkışla Kaymak Köyü Usulü Aşuresi

Anneannemin Şarkışla Kaymak Köyü Metodu Aşuresi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru dut
  • Su
  • İstediğiniz kadar şeker
  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 1/2 (yarım) su bardağı kuru fasulye
  • 1/2 (yarım) su bardağı kuru üzüm
  • 1/2 (yarım) su bardağı kuru kayısı (küp doğranmış)
  • 1/2 (yarım) su bardağı kuru incir (küp doğranmış)
  • 1 tutam tuz
  • Fındık
  • Fıstık
  • Tarçın (bir tutam)

Anneannemin Şarkışla Kaymak Köyü Yöntemi Aşuresi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Aşurelik buğdayı, nohudu ve kuru fasulyeyi farklı ayrı yıkayıp bir gece evvelden ıslatın.
  2. İstediğinize nazaran beyaz kuru dutu bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Şerbet haline getirin, su kullanmıyoruz aşure için bu şerbeti kullanacağız.
  3. Orta ateşte dutlar yumuşayana kadar kaynatın. İstediğiniz kadar şeker ekleyip, karıştırarak tatlandırın. Şerbet kıvamına gelince ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  4. Islatılmış buğdayı, nohudu ve kuru fasulyeyi farklı tencerelere alıp, üzerini geçecek kadar şerbet ekleyin. Her biri yumuşayana kadar başka ayrı haşlayın.
  5. Haşlanmış buğdayı, nohudu ve kuru fasulyeyi büyük bir tencereye alın. Üzerine kuru üzümleri, küp doğranmış kuru kayısıları ve incirleri ekleyin. Bir tutam tuz da ek edin.
  6. Önceden hazırladığınız dut suyu şerbetini tencereye ekleyin. Burada hiç olağan su kullanmayın, büsbütün dut suyu şerbetini kullanın. Karıştırarak kısık ateşte pişirmeye devam edin. Aşure kıvamı muhallebi üzere akışkan olmalı, gerekirse daha fazla dut suyu şerbeti ekleyebilirsiniz. Pişmeye yakın bol fındık fıstık ekleyin. Bir müddet karıştırın.
  7. Aşure piştikten sonra ocaktan alın. Kaselere dökün. Sıcak yahut soğuk servis edebilirsiniz.

Anneannemin Şarkışla Kaymak Köyü Yolu Aşuresi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Poğaça Tarifi
Buharda Pişen Sebze Garnitür (Restoranda Et, Balık Ve Tavuk Yemeklerinin Yanına Servis Edilen)
Krepten Mantı Tadında Efsane Bir Ana Yemek
Puf Börek
Dana Dili Rosto
Çaylı Kek
Hdabla | © 2025 |