Anneanne Pastası
Anneanne Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 2 adet yumurta
- 10 yemek kaşığı şeker
- 10 yemek kaşığı süt
- 10 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Kreması için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı un
- 1.5 yemek kaşığı kakao
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı tereyağ
Anneanne Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için kaba yumurtaları, şekeri, sütü, sıvı yağı, tuz ve kabartma tozu koyup el çırpıcıyla çırpın. En son un ekleyin göz kararı koyun yoğurun biraz sert hamur olacak ele yapışmayan biraz yumuşak kıvam olunca üzerini kapatıp, yarım saat dinlendirin.
- Dinlenen hamur 4 beze yapıp büyük pasta tabağı büyüklüğünde açın kare kalıba nazaran ölçüp kenarlarından kestim ben ve pişirme kağıdına koyup çatalla delip, 180 derece fırında 10 dk pişirdim hafif pembeleşince pişmiş oluyor.
- Pişince sofra bezine koydum kurumasın diye tıpkı süreci diğerlerinide birebirini yapın bitince en son kremasını yapıyoruz zira krema sıcak olmalı.
- Kreması için; tüm gereçleri tencereye koyun muhallebi kıvamı oluncaya dek karıştırıp pişirin.
- Kalıba bisküviyi koyup sıcak muhallebiyi gezdirin, üzerine tekrar bisküviyi koyun tekrar muhallebiyi gezdirin sırasıyla yapın.
- En son bitince soğuyunca buzdolabına kaldırın 1 gün dinlenecek afiyet olsun.
Anneanne Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















