Anne Usulü Mayalı Pişi

Anne Yolu Mayalı Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı ılık su
  • 1 paket (10 gr) instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 8-9 bardak un (kontrollü ekleyin ele hafif yapışan bir hamur olmalı)

Kızartmak için;

  • Ayçiçek yağı

Anne Metodu Mayalı Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına su, şeker, tuz, maya ve 1 bardak un alınır karıştırılır ve 15 dk ön mayalama olacak biçimde ağzı kapatılır.
  2. Mayalama sonrası kalan un da ek edilir ve ele hafif yapışan bir hamur elde edilir. Ve 45 dk ila 1 saat ortası mayalandırılır. Daha sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır ve elle açılır.
  3. Elle açılan yuvarlak hamurlar evvelce ısıtılmış tavada kızgın yağda kızartılır ve servis edilir. Afiyet olsun🥰

Anne Tarzı Mayalı Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Taze Soğanlı Yumuşacık Sini Pidesi
Bisküvili Dondurma (Kesinlikle Denemelisiniz)
Tavada Üzümlü Kek
Tartolet Tarifi
Sulu Köfte
Ziron
Hdabla | © 2025 |