Anne Sütlacı
Anne Sütlacı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı su
- Yarım su bardağı pirinç
- 2 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta (veya pirinç unu
- 1 litre süt
- 1 su bardağı su
Anne Sütlacı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütlaç üretimi için yalnızca bir sefer sudan geçirerek yıkadığınız pirinçi tencereye alın ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyerek kısık ateşte pişirmeye başlayın. Bu sırada orta ara nazikçe karıştırın.
- Lapa olmuş pirinçlerimizin içine 1litre sütü ek edip kaynamasını bekleyelim orta ara karıştırın kayndıktan sonra şekeri ilave edelim şekeri kendi damak tadınıza nazaran ayarlanabilirsiniz.
- Şekeri attıktan sonra orta ara karıştırın ve yavaş yavaş başka kapta yaptığımız nişastalı süt karışımımızı döküyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz .
- Ara orta karıştırın kaynadıktan sonra 5 -10 dk bekleyip kapatabilirsiniz yeterlice suyunu çekmesin zira bekledikçe çeker aman diyim afiyet olsun süslemesi size kalmış.
- İsterseniz bir tepsiye su doldurup bir kaç adedini yanık severseniz fırına koyup üzerini yakabilirsiniz yanık sevenler öle yapabilir.
Anne Sütlacı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











