Anne Sütlacı

Anne Sütlacı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta (veya pirinç unu
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı su

Anne Sütlacı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütlaç üretimi için yalnızca bir sefer sudan geçirerek yıkadığınız pirinçi tencereye alın ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyerek kısık ateşte pişirmeye başlayın. Bu sırada orta ara nazikçe karıştırın.
  2. Lapa olmuş pirinçlerimizin içine 1litre sütü ek edip kaynamasını bekleyelim orta ara karıştırın kayndıktan sonra şekeri ilave edelim şekeri kendi damak tadınıza nazaran ayarlanabilirsiniz.
  3. Şekeri attıktan sonra orta ara karıştırın ve yavaş yavaş başka kapta yaptığımız nişastalı süt karışımımızı döküyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz .
  4. Ara orta karıştırın kaynadıktan sonra 5 -10 dk bekleyip kapatabilirsiniz yeterlice suyunu çekmesin zira bekledikçe çeker aman diyim afiyet olsun süslemesi size kalmış.
  5. İsterseniz bir tepsiye su doldurup bir kaç adedini yanık severseniz fırına koyup üzerini yakabilirsiniz yanık sevenler öle yapabilir.

Anne Sütlacı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Dizmesi (Tencerede Aşırı Lezzetli)
Etli Kuru Börülce Yemeği ( 100 Gr Etle Çok Lezzetli Ana Yemek )
Browni Islak Kurabiye (Videolu)
Arpa Şehriye Pilavı
Analı Kızlı
Sade Muhallebi
Hdabla | © 2025 |