Anne Sütlacı

Anne Sütlacı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 litre süt
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı şeker

Anne Sütlacı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Benim sütüm köy sütü olduğu için önden 10 dk kaynattım.
  2. Pirinçleri  sudan geçirip yıkayıp kaynayan sütün içerisine atalım.
  3. Sütünüz hazır süt ise direk soğuk süte pirinçi koyup birlikte kaynamaya bırakabilirsiniz.
  4. Pirinçler uygunca pişip nişastasını salana kadar pişiriyoruz.
  5. Sonrasında kıvam almasını bekliyoruz.
  6. Benim sütlacım pirinçi koyduğum andan itibaren yaklaşık 35-40 dk kadar sonra kıvam aldı.
  7. Kıvamı yoğunlaşınca 1 su bardağı şekeri koyup 1-2 dk daha kaynatıp kaselere bölelim.
  8. Soğuyuncada tekrardan kıvam alıyor ve çok hoş oluyor.Afiyet olsun 💐.

Anne Sütlacı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhteşem Karaköy Pastane Poğaçası
Patates Kavurması
Sade Kakaolu Kek
Rus Salatası
Pandispanya
Meyveli Yaz Pastası
Hdabla | © 2025 |