Anne Pastası

Anne Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Kreması için;

  • 3 çorba kaşığı un
  • yarım su bardağından bir parmak fazla şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı süt
  • 1 dolu yemek kaşığı labne peyniri

Ganaj için;

  • 1 paket krema
  • 100 gram çikolata(bitter ve sütlü)
  • 2 çorba kaşığı ince kıyılmış fındık
  • Süslemek için kıyılmış fındık

Anne Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle keki hazırlıyoruz yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Öbür gereçleri de ekleyip akışkan kıvamlı hamur elde ediyoruz ,ben kelepçeli kalıp kullandım.
  2. Kalıba yağlı kağıt bağlayıp döküyoruz evvelce ısıtılmış 180° fırında pişiriyoruz. Yaklaşık 15 ila 18 dk pişiyor not siz büyük uzunluk borcamda da yapabilirsiniz.
  3. Kek piştikten sonra on dk soğuması beklenir ve bir bardak süt ile ıslatılır.
  4. Daha sonra krema yapıyoruz. Krema için labne hariç tüm gereçleri bir kap içerisinde alıp daima çırparak karıştıra karıştıra pişiriyoruz.
  5. Altı kısık ateşte 5 dakika daha karıştırmaya devam ediyoruz ve altını kapatıyoruz. Bir on dk soğuttuktan sonra labneyi koyup çırpıyoruz ve kremamız hazır.
  6. Ganaj için kremayı ısıtıp içine çikolatayı ( ben yarısını bitter yarısını sütlü kullandım) ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz daha sonra içine fındıkları ekleyip karıştırıyoruz çok az soğuduktan sonra pastamızın üzerine döküyoruz.
  7. Pastanın en az üç saat dolapta dinlenmesi gerekiyor bir gün evvelce yapılırsa daha lezzetli olur. Ve istediğiniz formda süsleme yapıp servise sunuyoruz hakikaten çok lezzetli oluyor şimdiden deneyenlere afiyet olsun.

Anne Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Biberli Yumurtalı Simit Tava
Soğan Mezesi (10 Dakikada Hazır)
İrmik Tatlısı
Poğaça
Tahinli Cevizli Kurabiye
Yumurtalı Fasülye Kavurması
Hdabla | © 2025 |