Anne Muhallebisi
Anne Muhallebisi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 lt süt
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Anne Muhallebisi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Küçük bir tencereye un şeker ve süt eklenerek kaynayana kadar evvel harlı ateşte sonra kısık ateşte pişirilir.
- Kaynamaya başlayınca 1 tatlı kaşığı tereyağı atılarak erimesi sağlanır ve altı kapatılır.
- Ocaktan alınan tencerenin içine 1 paket vanilya eklenerek karıştırılır.
- Uygun tabaklara dökülerek soğuması beklenir.
- Soğuduktan sonra buzdolabında 2 -3 saat daha bekletirseniz daha lezzetli olur.
Şimdiden afiyet olsun 🌸.
Anne Muhallebisi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








