Anne Muhallebisi

Anne Muhallebisi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 lt süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Anne Muhallebisi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Küçük bir tencereye un şeker ve süt eklenerek kaynayana kadar evvel harlı ateşte sonra kısık ateşte pişirilir.
  2. Kaynamaya başlayınca 1 tatlı kaşığı tereyağı atılarak erimesi sağlanır ve altı kapatılır.
  3. Ocaktan alınan tencerenin içine 1 paket vanilya eklenerek karıştırılır.
  4. Uygun tabaklara dökülerek soğuması beklenir.
  5. Soğuduktan sonra buzdolabında 2 -3 saat daha bekletirseniz daha lezzetli olur.

Şimdiden afiyet olsun 🌸.

Anne Muhallebisi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Spoonful
Kabak Meze + Lavaş Cips
Patates Köftesi (Mısır Unlu)
Kakaolu, Az Malzemeli Çatlak Kurabiye
Kolay Pancarlı Turplu Karışık Salata Tarifi
10 Dakikada Poğaça
Hdabla | © 2025 |