Anne Kurabiyesi

Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Un
Anne Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
- Bir kaba şeker ile portakal kabuğunu rendesi ovularak yapmaya başlıyoruz.
- Daha sonra yumurta sarısı yoğurt sıvı yağ ekleniyor.
- Karıştırdıktan sonra un ,vanilya, kabartma tozu ve karbonata eklenecek unu denetimli bi formda eklenecek biraz ele yapışan bi hamur olması lazım lezzeti açısından.
- Yumurta beyazını çatal ile köpürtüp biçim verdiğimiz kurabiyeleri evvel yumurta beyazına sonra şekere bulayıp 180 derece fırında 20 -25 dk pişiriyoruz.
Anne Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

