Anne Kurabiyesi
Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta ( birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı karbonat (3-4 damla limonla köpürtülecek)
- 1 adet limonun kabuğunun rendesi
- 5 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 2-3 yemek kaşığı kadar toz şeker
Anne Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Anne kurabiyesi için öncelikle yoğurma kabına şeker ve yumurtayı alıp köpük köpük olup beyazlayıncaya kadar çırpma teli ya da mikserle çırpalım.
- Zeytinyağı ve yoğurdu ek edip tekrar çırpalım, daha sonra vanilya, kabartma tozu ,rendelenmiş limon kabuğu ve birkaç damla limonla köpürttüğümüz karbonatı ek edip karıştıralım.
- Hamur ağırlaşıncaya kadar un eği ederek karıştırmaya devam edelim ,yoğunlaştıktan sonra kalan unu da ek edip elimizle yoğuralım ,ben toplamda 5 su bardağı un kullandım.
- Hamur ele yapışan bir hamur olacağı için unu dikkatli kullanın ,hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım ,pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklarla dizelim.
- Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim daha sonra şeker serpiştirelim ve evvelce ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim ,soğuduktan sonra servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Anne Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















