Anne Kurabiyesi

Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 50 gr tereyağ
  • 2 adet yumurta (birinin sarısını üzerine ayır)
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 5 bardak un (az gelirse ekleyin ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak)

İçine;

  • Kuru üzüm
  • Damla çikolata

Üzerine;

  • Ceviz
  • Hindistan cevizi

Anne Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker ,yumurta ,yoğurt ,sıvıyağ ,tereyağ, vanilya ,kabartma tozu ,karbonat ,yumurta, kuru üzüm ,damla çikolata ve unu ekleyip yoğurun.
  2. Yoğurduğunuz hamuru istediğiniz büyüklükte koparıp yuvarlayın ve üzerine yumurta sarısı sürüp cevize ve hindistan cevizine bulayıp tepsiye dizin.
  3. 180 derce fırında üzeri güzelce pişene kadar pişirin. Herkese afiyet olsun.

Anne Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Avokado Kreması ( Enfes Bir Lezzet)
Sütlü İrmik Tatlısı
Çıtır Ekmek İçin Sos Önerileri
Çaylı Kek (Dokusu Muhteşem)
Elmalı Kurabiye
Semizotlu Buğday Salatası
Hdabla | © 2025 |