Anne Kurabiyesi
Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 50 gr tereyağ
- 2 adet yumurta (birinin sarısını üzerine ayır)
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 5 bardak un (az gelirse ekleyin ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak)
İçine;
- Kuru üzüm
- Damla çikolata
Üzerine;
- Ceviz
- Hindistan cevizi
Anne Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker ,yumurta ,yoğurt ,sıvıyağ ,tereyağ, vanilya ,kabartma tozu ,karbonat ,yumurta, kuru üzüm ,damla çikolata ve unu ekleyip yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamuru istediğiniz büyüklükte koparıp yuvarlayın ve üzerine yumurta sarısı sürüp cevize ve hindistan cevizine bulayıp tepsiye dizin.
- 180 derce fırında üzeri güzelce pişene kadar pişirin. Herkese afiyet olsun.
Anne Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








