Anne Köftesi
Anne Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 800 gram dana kıyma
- 1 yumurta
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı galeta unu
- Biraz bayat ekmek içi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Kızartmak için; sıvı yağ
Anne Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıyma, yumurta, ekmek içi,galeta unu, baharatlar, rendelenmiş soğan ve sarımsağı bir kaba alıp güzelce yoğurun.
- Üzerini kapatıp buzdolabında 20 dakika kadar dinlendirin.
- Ardından ceviz büyüklüğünde modüller alarak form verin, geniş bir tabağa sıralayın.
- Şekil verme süreci bitince isterseniz 20 dakikada o biçimde dinlendirebilirsiniz.
- Dinlenen köfteleri kızgın yağlı tavada gerili önlü pişirin. Afiyet olsun.
Anne Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









