Anne Keki

Anne Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağı
  • 3 su bardağına yakın un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 adet portakal yahut limon kabuğu rendesi ( isterseniz eklemeyebilirsiniz 😉

Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları ve şekeri kaba koyup beyazlaşana kadar çırpalım .
  2. Ardından süt, sıvı yağ ,un, kabartma tozu ,vanilin ve karbonat koyup çırpalım ,kıvamı olunca yağlanmış tepsiye dökelim.
  3. 170 derece ısıtılmış fırına atalım ,kızarana dek pişirelim, ortası pişmediyse dereceyi 150 ye ayarlayın .10 dk daha pişsin.
  4. Kürdan testi yapın piştiyse çıkarın birinci sıcaklığı çıkınca 10 dk sonra keki kesebilirsiniz afiyet olsun😊.

Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Gözleme
Hamburger
Bahar Pilavı (Enginarlı)
Zebra Kek
Tuzlu Rulo Pasta
Tepsi Kebabı
Hdabla | © 2025 |