Anne Keki

Anne Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Kalıbı yağlamak için 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin

Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Klasik olarak anlatıldığı üzere 😉 yumurta ve şeker güzelce karıştırılır.
  2. Sonra sırasıyla tüm gereçler eklenir ve yağlanmış unlanmış kalıba dökülür her yerine eşit dağılması için iki cins çevrilir ( anne yöntemi)
  3. Püf nokta olarak süt ve yumurtanın oda sıcaklığında olması kekimizin güzelce kabarması için gerekli 🫶bir de birinci 20 dk katiyen fırının kapağını açmıyoruz 👸.
  4. Önceden 150 derecede ısıttığımız fırınımızı 180 dereceye getiriyoruz kekimizi fırına atıyoruz yaklaşık 40 dk pişen kekimizi fırından alıyoruz sıcağı geçtikten sonra kalıbımızdan çıkarıyoruz. İvedi etmiyoruz 🤭

Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Körili Spaketli
Sütlü Çikolatalı Kinder Maxi Kurabiye
Bostan Kebabı
Tam Ölçü Mükemmel Limonlu Cheesecake
Fırında Tavuk
Fırında Tavuk
Hdabla | © 2024 |