Anne Keki

Anne Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- Kalıbı yağlamak için 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Klasik olarak anlatıldığı üzere 😉 yumurta ve şeker güzelce karıştırılır.
- Sonra sırasıyla tüm gereçler eklenir ve yağlanmış unlanmış kalıba dökülür her yerine eşit dağılması için iki cins çevrilir ( anne yöntemi)
- Püf nokta olarak süt ve yumurtanın oda sıcaklığında olması kekimizin güzelce kabarması için gerekli 🫶bir de birinci 20 dk katiyen fırının kapağını açmıyoruz 👸.
- Önceden 150 derecede ısıttığımız fırınımızı 180 dereceye getiriyoruz kekimizi fırına atıyoruz yaklaşık 40 dk pişen kekimizi fırından alıyoruz sıcağı geçtikten sonra kalıbımızdan çıkarıyoruz. İvedi etmiyoruz 🤭
Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
