Ankara Tava

Ankara Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram kuzu kuşbaşı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet küçük domates büyükse yarım domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet biber
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Tuz (göz kararı)

Ankara Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ben kuş başı etini suda haşlayıp, suyu bitene kadar pişirdim. Dondurucuda saklamıştım yemeklerde kullanmak için tavsiye ederim😊.
  2. Tencereye soğan ve biberi doğrayıp, kavurmaya yakın sarımsak ve minik doğranmış domatesi ekleyip karıştırın salça koyun karıştırın baharatları ekleyin karıştırın.
  3. Şehriye koyun karıştırın ve pişen etini koyun sıcak su ve tuz ekleyip karıştırın kapağını kapatın kısık ateşte pilav üzere pişirmeye bırakın. Afiyet olsun.

Ankara Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domates Çorbası
Magnolia
Bisküvili Dondurma (Hazır Lezzetinde)
Domatesli Pirinç Pilavı (Videolu)
Mangolu Chicken Curry
Cheesecake Tadında Kek (Videolu)
Hdabla | © 2025 |