Ankara Tava
Ankara Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram kuzu kuşbaşı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet küçük domates büyükse yarım domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 adet küçük kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet biber
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı sıcak su
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Tuz (göz kararı)
Ankara Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ben kuş başı etini suda haşlayıp, suyu bitene kadar pişirdim. Dondurucuda saklamıştım yemeklerde kullanmak için tavsiye ederim😊.
- Tencereye soğan ve biberi doğrayıp, kavurmaya yakın sarımsak ve minik doğranmış domatesi ekleyip karıştırın salça koyun karıştırın baharatları ekleyin karıştırın.
- Şehriye koyun karıştırın ve pişen etini koyun sıcak su ve tuz ekleyip karıştırın kapağını kapatın kısık ateşte pilav üzere pişirmeye bırakın. Afiyet olsun.
Ankara Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











