Anjelik Erik Marmelatı

Anjelik Erik Marmelatı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg çekirdeği çıkarılmış anjelik eriği
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım limon suyu

Anjelik Erik Marmelatı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Erikleri yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkartıp dilimleyip direk mutfak robotu na koyup en ufak olacak halde parçalıyoruz.
  2. Yayvan çelik tencereye eriklerimizi koyup şeker ve su eği ile kısık ateşte şeker eriyene kadar tahta kaşıkla orta ara karıştırıyoruz.
  3. Şeker eridikten sonra orta ateşte 20 dakika orta ara karıştırıyoruz. Bu çok kıymetli meyvenin çökmemesi ve tabanının tutmaması için.
  4. Köpüklenme başladığı vakit köpükleri alıyoruz bir tabağa.
  5. 20 dakika daha denetimli kaynatıp hiç başından ayrılmadan karıştırıyoruz. Zati kıvamına geldiğini göreceksiniz.
  6. En son limonunu ekleyip bir 5 dakika sonra kapatıyoruz.
  7. İlk sıcaklığı geçince kavanozlara döküyoruz.

Nefis mi nefis reçelimiz hazır,afiyet olsun 🥰🫐.

Anjelik Erik Marmelatı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnıyarık
Yaş Pasta
Yoğurtlu Dereotlu Bezelye
Pırasalı Börek
Kışlık Menemen
Sırlarıyla Nefis Krem Kek (Videolu)
Hdabla | © 2025 |