Anında Biten Sebzeli Gözleme Tarifi

Anında Biten Sebzeli Gözleme Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet orta uzunluk patlıcan
  • 2-3 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Anında Biten Sebzeli Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harç için; patlıcanları küçük küçük doğrayın tuzlu suda bekletin ve suyunu süzüp kurulayın. Yemeklik doğranmış soğanı tavaya alın ve soteleyin.
  2. Üzerine küp küp doğranmış biberleri ek edip sotelemeye devam edin. Patlıcanları ekleyin ve kavurun. Akabinde domates püresi, baharatlar ve tozu ekleyin.
  3. 1-2 dk daha karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  4. Hamuru için; un, su ve tuzu karıştırıp ele yapışmayan bir hamur yoğrun. Hamuru istediğiniz kadar bezeye ayırın.
  5. Bezeleri tava büyüklüğünde açın. İçerisine harçtan koyun ve yarım ay halinde kapatın.
  6. Tavaya alın. Gerili önlü pişirin.
  7. Pişen gözlemelerin üzerine tereyağı sürün ve afiyet olsun ❤️.

Anında Biten Sebzeli Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bayatlamayan 3-2-1 Poğaça
Mozaik Pasta
Çıtır Çıtır Patatesli Börek
Mayalı Balon Pişi
Ispanaklı Börek
Sağlıklı Brokoli Salatası
Hdabla | © 2025 |