Anında Biten Sebzeli Gözleme Tarifi
Anında Biten Sebzeli Gözleme Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 su bardağı un
- 1,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet orta uzunluk patlıcan
- 2-3 yemek kaşığı domates püresi
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Anında Biten Sebzeli Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harç için; patlıcanları küçük küçük doğrayın tuzlu suda bekletin ve suyunu süzüp kurulayın. Yemeklik doğranmış soğanı tavaya alın ve soteleyin.
- Üzerine küp küp doğranmış biberleri ek edip sotelemeye devam edin. Patlıcanları ekleyin ve kavurun. Akabinde domates püresi, baharatlar ve tozu ekleyin.
- 1-2 dk daha karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Hamuru için; un, su ve tuzu karıştırıp ele yapışmayan bir hamur yoğrun. Hamuru istediğiniz kadar bezeye ayırın.
- Bezeleri tava büyüklüğünde açın. İçerisine harçtan koyun ve yarım ay halinde kapatın.
- Tavaya alın. Gerili önlü pişirin.
- Pişen gözlemelerin üzerine tereyağı sürün ve afiyet olsun ❤️.
Anında Biten Sebzeli Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







