Altın Renkte Pastane Şekerparesi

Altın Renkte Pastane Şekerparesi Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gr margarin yada tereyağı
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılır)
- Aldığı kadar un
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
- 4-5 damla limon suyu
Altın Renkte Pastane Şekerparesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel şerbet hazırlanır. Kaynatılır kaynadıktan sonra kısık ateşte 15dk daha kaynatılır.
- Şerbet kaynarken öteki şekerpare gereçleri karıştırılıp hamur hazırlanır. Biçim verilir.
- Hazırlanan şekerpareler yağlı kağıtlı tepsiye dizilir. Fırın ısı ayarı yapılır 180 derece ayarlanır, ısınırken.
- Üzerlerine yumurta sarıları sürülür.
- Çatalla çizik atılır. Fırına verilir.20-25dakika denetimli kızartılır. Bu ortada şerbet ılımaya bırakılır.
- Kızaran şekerparelerin birinci sıcağı geçince bir borcama alınır. Şerbet dökülür ve çekmesi beklenir.
Afiyet olsun.
Altın Renkte Pastane Şekerparesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
