Alman Turşusu

Alman Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

2 adet birer litrelik cam kavanoz için;

  • 1 kg kornişon
  • 1 litre kaynar su
  • 250 ml elma sirkesi
  • 50 gram kaya tuzu
  • 100 gram toz şeker
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kımızı kapya biber
  • 2 tatlı kaşığı sarı hardal tohumu
  • 2 tatlı kaşığı kişniş tohumu
  • 2 çay kaşığı karabiber tohumu
  • 2 adet defne yaprağı (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı nohut (isteğe bağlı)
  • 1 demet dereotu

Alman Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kornişonları güzelce yıkayalım, ovalayarak daha sonra kavanozun altına biraz nohut, biraz soğan ,biraz kırmızı biber ,defne yaprağı bütün baharatları ekleyelim .
  2. Bahsettigim ölçüye nazaran sirke ve sarımsak ekleyelim.
  3. Ben kornişonları dik bir halde koymaya çalıştım daha çok yer alsın diye.
  4. Dereotunu üste koydum sonra kaynar suyu ekleyip kapakları sıcak suda bekletip aksi çevirdim.
  5. 1 gece o denli bekledikten sonra 2 hafta sonra ben tüketmeye basladım karanlık yerde bekletebilirsiniz çok hoş kıtır kıtır oluyor.

Alman Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köfte Bowl
Yüksek Proteinli Yeşil Mercimek Ekmeği
Patlıcan Kebabı (2 Patlıcanlık Mini Tarif)
Çay Saatinde Tava Böreği
Meyveli Muhallebi
Tart Kalıbında Çikolata Soslu Kek
Hdabla | © 2025 |