Alman Turşusu

Alman Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
2 adet birer litrelik cam kavanoz için;
- 1 kg kornişon
- 1 litre kaynar su
- 250 ml elma sirkesi
- 50 gram kaya tuzu
- 100 gram toz şeker
- 5-6 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 1 adet kımızı kapya biber
- 2 tatlı kaşığı sarı hardal tohumu
- 2 tatlı kaşığı kişniş tohumu
- 2 çay kaşığı karabiber tohumu
- 2 adet defne yaprağı (isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı nohut (isteğe bağlı)
- 1 demet dereotu
Alman Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kornişonları güzelce yıkayalım, ovalayarak daha sonra kavanozun altına biraz nohut, biraz soğan ,biraz kırmızı biber ,defne yaprağı bütün baharatları ekleyelim .
- Bahsettigim ölçüye nazaran sirke ve sarımsak ekleyelim.
- Ben kornişonları dik bir halde koymaya çalıştım daha çok yer alsın diye.
- Dereotunu üste koydum sonra kaynar suyu ekleyip kapakları sıcak suda bekletip aksi çevirdim.
- 1 gece o denli bekledikten sonra 2 hafta sonra ben tüketmeye basladım karanlık yerde bekletebilirsiniz çok hoş kıtır kıtır oluyor.
Alman Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





