Alman Keki

Alman Keki Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 3 adet yumurta
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Muhallebi için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 50 gram tereyağı

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Alman Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kek hamuru için şeker, yumurta ve sıvı yağ şeker eriyene kadar çırpılır.
  2. Un ve kabartma tozu da ek edilerek düzgünce çırpılır. Yağlanmış fırın kabına kek hamuru dökülür. Evvelce ısıtılmış 175°c fırında 15-20 dk denetimli pişirilir.
  3. İlk sıcaklığı çıkınca kek kalıbından çıkarılır. Kek enine tam ortasından ikiye kesilir. Soğuması için ayrılır.
  4. Bu ortada muhallebimizi için süt, şeker ve un tencereye alınır. Ocağa alınır ve topak olmaması için daima karıştırarak pişirilir. Pişen muhallebiye en son tereyağı ek edilir ve eriyene kadar karıştırılır.
  5. İkiye ayırdığımız kekin bir adedinin üzerine muhallebi dökülür. Eşit halde dağıtılır. Kekin başka yarısı da muhallebinin üzerine kapatılır.
  6. Soğuduktan sonra kekin en son üzerine pudra şekeri serpilir. Dilediğiniz üzere dilimleyerek servis edilir. Afiyet olsun.

Alman Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası (Harika)
Meksika Fasülyesi İle Soğuk Meze
Semizotlu Buğday Salatası
Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba
Etimekli Közleme Tarifi
Krem Şokola
Hdabla | © 2025 |