Alman Keki
Alman Keki Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 3 adet yumurta
- 2 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Muhallebi için:
- 2 su bardağı süt
- 1.5 çay bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 50 gram tereyağı
Üzeri için:
- Pudra şekeri
Alman Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek hamuru için şeker, yumurta ve sıvı yağ şeker eriyene kadar çırpılır.
- Un ve kabartma tozu da ek edilerek düzgünce çırpılır. Yağlanmış fırın kabına kek hamuru dökülür. Evvelce ısıtılmış 175°c fırında 15-20 dk denetimli pişirilir.
- İlk sıcaklığı çıkınca kek kalıbından çıkarılır. Kek enine tam ortasından ikiye kesilir. Soğuması için ayrılır.
- Bu ortada muhallebimizi için süt, şeker ve un tencereye alınır. Ocağa alınır ve topak olmaması için daima karıştırarak pişirilir. Pişen muhallebiye en son tereyağı ek edilir ve eriyene kadar karıştırılır.
- İkiye ayırdığımız kekin bir adedinin üzerine muhallebi dökülür. Eşit halde dağıtılır. Kekin başka yarısı da muhallebinin üzerine kapatılır.
- Soğuduktan sonra kekin en son üzerine pudra şekeri serpilir. Dilediğiniz üzere dilimleyerek servis edilir. Afiyet olsun.
Alman Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















