Alinazik Kebabı ( Köz Tadında)
Alinazik Kebabı ( Köz Tadında) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram dana kuşbaşı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı ucu ile karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay bardağı sıcak su
Diğer gereçler:
- 3-4 adet patlıcan
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1, 5 su bardağı yoğurt
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz
Alinazik Kebabı ( Köz Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanların üzerine bıçakla çizikler atılır köz tavasında közleyelim. Tıpkı halde biberleri közleyip kenara alalım.
- Közlenmiş patlıcanların kabuğu soyulur ve ince ince kıyılır.
- Uygun bir tabağa alınır ve üzerine yoğurt, sarımsak ve tuz ek edilir, karıştıralım.
- Küçük doğranmış kuşbaşı et uygun bir tavaya alalım ve orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Eğer etler pişmediyse üzerine sıcak su eği yaparak devam pişirebilirsiniz. Ben 1 çay bardağı kadar ek ettim pişen ete 1 yemek kaşığı tereyağ ek edilir ve 5 dk daha pişirelim.
- Daha sonra domates salçası ve baharatlar ek edilerek tekrar pişiriyoruz ve ocaktan alalım.
- Yoğurtlu patlıcan servis tabağına alınır tam ortasına bir çukur açalım ve etlerimizi ortaya yerleştirilir.
- Yanına isterseniz közlenmiş biberler birlikte servis edebiliriz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Alinazik Kebabı ( Köz Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















