Alinazik
Alinazik Tanımı İçin Malzemeler
Eti için
- 500gr kuşbaşı et
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 silme tatlı kaşığı karabiber
- 1 silme tatlı kaşığı pulbiber
- 1 silme tatlı kaşığı kekik
Altı için;
- 4 -5 tane közlenmiş patlıcan
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Biraz tuz
Alinazik Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce patlıcanlarımızı fırına atıp közlüyoruz.
- Sonra etimizi düdüklü tencereye alıyoruz, tüm gereçleri üstüne ekliyoruz karıştırıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
- Közlenen patlıcanlarımızı doğruyoruz yoğurt, tuz ve sarımsağı katıp karıştırıyoruz.
- Servis edeceğimiz tabağın altına patlıcan mezemizden koyuyoruz.
- Üstüne de pişen etlerimizi ekliyoruz ve parmaklarınızı yedirtecek alinazik hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Alinazik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







