Alinazik

Alinazik Tanımı İçin Malzemeler

Eti için

  • 500gr kuşbaşı et
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 silme tatlı kaşığı karabiber
  • 1 silme tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 silme tatlı kaşığı kekik

Altı için;

  • 4 -5 tane közlenmiş patlıcan
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Biraz tuz

Alinazik Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce patlıcanlarımızı fırına atıp közlüyoruz.
  2. Sonra etimizi düdüklü tencereye alıyoruz, tüm gereçleri üstüne ekliyoruz karıştırıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
  3. Közlenen patlıcanlarımızı doğruyoruz yoğurt, tuz ve sarımsağı katıp karıştırıyoruz.
  4. Servis edeceğimiz tabağın altına patlıcan mezemizden koyuyoruz.
  5. Üstüne de pişen etlerimizi ekliyoruz ve parmaklarınızı yedirtecek alinazik hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Alinazik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltıya Yumurtalı Ekmek
Tahinli Kurabiye
Hipnotik Kurabiye (Tutku)
Minik Köfteli Şehriye Çorbası
Poğaça
Bulgur Pilavı
Hdabla | © 2025 |