Ali Nazik Tarifi

Ali Nazik Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram dana eti
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 3 diş sarımsak
Ali naziğin yoğurdu için;
- 2 su bardağı yoğurt
- 4 adet közlenmiş patlıcan
- 1 çay kaşığı tuz
Ali Nazik Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tenceremizin içine sıvı yağ ve tereyağını koyalım sarımsağıda ekleyip pişirelim.
- Eti ekleyip pişmeye bırakalım. Et suyunu çektikten sonra salça ve baharatı ekleyelim.
- Patlıcanları közleyelim.
- Közlenen patlıcanları saklama kabına alalım üzerini kapatalım. (patlıcanların daha kolay soyulması için).
- Patlıcanları soyduktan sonra kesme tahtasına alalım bıçak yardımı ile keselim bu sırada üzerine tuz ekleyelim.
- Yoğurdu bir kabın içine koyalım üzerine patlıcanları ek edelim ve karıştıralım.
- Servis tabağını alalım evvel yaptığımız patlıcanlı yoğurtu altına ekleyelim üzerine eti ek edelim.
**Yoğurdun üzerine eti çok sıcakken eklersek yoğurt sulanabilir.
Afiyet olsun :).
Ali Nazik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
