Ali Nazik

Ali Nazik Tanımı İçin Malzemeler
İç harç için;
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Patlıcanlı kısım için;
- 6-7 adet patlıcan
- 2 diş sarımsak
- 1 kase süzme yoğurt
Ali Nazik Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanlarımızı bir çatal yardımıyla delerek fırın tepsisine dizip 250 derece fırında alt üst ayarda 15-20 dakika közleyelim.
- Daha sonra patlıcanlar közlenirken bir tava içerisinde kıyma sıvı yağı bir hoş kavuralım. Kavrulan kıymanın içerisine ince ince küp küp doğradığımız yeşil biber ve kapya biberi ekleyelim biberler hafif sotelenince soğanı ekleyelim.
- Daha sonra baharatlarını atıp bir yemek kaşığı salçayı ve yarım çay bardağı suyu ekleyip sotelemeye devam edelim.
- Daha sonra fırından çıkardığımız patlıcanları bir poşete koyup, ağzına bağlayalım bu metot bize patlıcanların daha kolay soyulmasına yardımcı olacak.
- Bir 10 dakika poşette bekleyen patlıcanları çıkarıp güzelce soyalım ince ince bıçak ile kıyalım meze haline getirelim.
- Meze haline gelen patlıcanların üzerine süzme yoğurdumuzu ekleyip sarımsağı da içerisine rendeleyelim.
- Faha sonra servis etmeye yakın kıymalı sosu da üzerine dökelim işte bu kadar afiyet olsun.
- Yalnız burada dikkat etmemiz gereken püf nokta kıymayı en son servis edeceğimiz vakit dökmek şayet erken dökersek yoğurt soğuk kıyma sıcak olur ve yoğurdun sulanmasına kıymanın da donmasına sebep olur afiyet olsun.
Ali Nazik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





