Aksaray Tava

Aksaray Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram küçük doğranmış kuşbaşı
  • 4 adet domates
  • 4 adet yeşil biber
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet patates (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Aksaray Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Malzemeleri tek tek doğrayıp tepsiye alıyoruz.
  2. Üzerine baharat, tuz, salça, yağ ve suyu ekleyip güzelce harmanlıyoruz.
  3. Hafif bastırıyoruz.
  4. Üzerine ıslattığımız yağlı kağıdı serip 200 derecelik fırında etlerimiz lokum üzere olana kadar pişiriyoruz.
  5. Pişen yemeğimizi fırından alıp birinci sıcağı geçtikten sonra servise hazırlıyoruz afiyet olsun 😋.

Not: bu tanımı güveç tepside ve kuyruk yağı da kullanarak yaparsanız daha lezzetli oluyor.

Aksaray Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Soğuk Mısır Çorbası
Kedi Dili Profiterol
Soğan Dolması
Sodalı Tepsi Böreği
Bayatlamayan Anne Poğaçası
Ödem Attıran Ananas Kürü
Hdabla | © 2024 |