Aksaray Tava

Aksaray Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram küçük doğranmış kuşbaşı
- 4 adet domates
- 4 adet yeşil biber
- 5 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 adet patates (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Aksaray Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Malzemeleri tek tek doğrayıp tepsiye alıyoruz.
- Üzerine baharat, tuz, salça, yağ ve suyu ekleyip güzelce harmanlıyoruz.
- Hafif bastırıyoruz.
- Üzerine ıslattığımız yağlı kağıdı serip 200 derecelik fırında etlerimiz lokum üzere olana kadar pişiriyoruz.
- Pişen yemeğimizi fırından alıp birinci sıcağı geçtikten sonra servise hazırlıyoruz afiyet olsun 😋.
Not: bu tanımı güveç tepside ve kuyruk yağı da kullanarak yaparsanız daha lezzetli oluyor.
Aksaray Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






