Aksaray Tava

Aksaray Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram küçük doğranmış kuşbaşı
  • 4 adet domates
  • 4 adet yeşil biber
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet patates (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Aksaray Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Malzemeleri tek tek doğrayıp tepsiye alıyoruz.
  2. Üzerine baharat, tuz, salça, yağ ve suyu ekleyip güzelce harmanlıyoruz.
  3. Hafif bastırıyoruz.
  4. Üzerine ıslattığımız yağlı kağıdı serip 200 derecelik fırında etlerimiz lokum üzere olana kadar pişiriyoruz.
  5. Pişen yemeğimizi fırından alıp birinci sıcağı geçtikten sonra servise hazırlıyoruz afiyet olsun 😋.

Not: bu tanımı güveç tepside ve kuyruk yağı da kullanarak yaparsanız daha lezzetli oluyor.

Aksaray Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Şehriye Pilavı
Ağızda Dağılan Şekerpare Tarifi
Yumuşacık Ekmek Tarifi
Cennet Hurmali Smooth
Tavuk İskender
Pastane Usulü Kuru Pasta
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet