Akdeniz Tava

Akdeniz Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 2 adet kabak
  • 2 adet patlıcan
  • Yarım kilo kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet çarliston biber
  • 3 adet orta uzunluk domates
  • Bir tutam tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Çay kaşığının ucuyla zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Akdeniz Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavamıza zeytinyağımızı koyuyoruz, ince ince doğradığımız soğanları ekliyoruz, güzelce kavrulduktan sonra biberini ekliyoruz.
  2. Biraz piştikten sonra kıymayı ekleyip hepsini bir arada kavuruyoruz, üzerine soyulmuş doğranmış domates ekleyip pişiriyoruz.
  3. Tuzunu, karabiberini, kekiğini, zerdeçalını ekleyip karıştırıyoruz .
  4. Fırın tepsisine koyuyoruz.
  5. Daha sonra zerzevatları yıkayıp soyuyor ve daire biçiminde doğuruyoruz.
  6. Sebzeleri sırasıyla harç koyduğumuz tepsiye diziyoruz.
  7. 180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz, arzu’ya nazaran en üstte kaşar peyniri koyup kızarana kadar pişirebilirsiniz afiyet olsun.

Akdeniz Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaşık Tatlısı
Köz Tadında Lezzet Bombası
Mini Çikolatalı Kurabiyeler
Waffle Glütensiz
Kıymalı Mantılı Salata ( Diyet Akşam Yemeği )
Şerbeti Kaynatılmadan Hazırlanan İrmikli Portakallı Lokumcuk Tatlısı
Hdabla | © 2025 |