Ahududulu Kurabiye

Ahududulu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un (kontrollü)
  • 1 tutam tuz
  • 1 küçük uzunluk kasede ahududu
  • Beyaz çikolata

Ahududulu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığında tereyağ ile 2 yumurta ve şeker düzgünce karıştırılır.
  2. Daha sonra vanilya,tuz ve kabartma tozu ile denetimli olarak un eklenir.
  3. Hamurun kıvamı çok yumuşak olmayacak zira ahududular eklenince sulanıp yumuşuyor.
  4. Hamurun içerisine küçük kesimlere böldüğümüz beyaz çikolata ve ahududular eklenir ve hamur hazırlanır.
  5. Yuvarlak kesimler halinde kurabiyeler tepsiye dizilir.
  6. 180 derece fırında denetimli olarak 15-20 dk pişirilir.
  7. Kurabiyenin yassı olmasını isterseniz fırında pişerken 10 dk sonra bardak altı ile bastırabilirsiniz. Afiyet olsun 😋.

Ahududulu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Erkek (Ham) İncir Reçeli
Banana Bread
Soğan Kebabı (Orijinal Tarif)
Avokadolu Kahvaltılık
Sebze Şöleni
Airfryer’da Kolay Pizza
Hdabla | © 2025 |