Ahududulu Aşk Turtası

Ahududulu Aşk Turtası Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 200 gram soğuk tereyağ
  • 115 gram pudra şekeri (1 çay bardağından 1 parmak eksik)
  • 1 adet yumurta
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 340 gram un (kontrollü ekliyoruz)

Ahududulu dolgu için:

  • 2.5-3 su bardağı ahududu
  • Yarım su bardağını 1 parmak geçkin toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme olmasın)
  • Yarım çay bardağı su (nişastayı açmak için)

Ahududulu Aşk Turtası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağ ve şeker yoğurma kabına alınıp birbirine yedirilir.
  2. Yumurta eklenerek çırpılır.
  3. Diğer materyaller eklenerek yoğurulur.
  4. Unu yavaş yavaş ekliyoruz ve kulak göğsü kıvamında ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde ediyoruz.
  5. Hamuru 2 ye bölüyoruz. Bir kesim başkasından daha fazla olsun.
  6. Daha fazla olan parçayı taban yaparken, öbür parçayı üzerini süslemede kullanıcaz.
  7. İki parçayı da başka ayrı streç sinemaya sararak buzdolabına kaldırıyoruz.
  8. En az 2 saat, mümkünse 1 gece buzdolabında bekletiyoruz.
  9. Dolgusu için ahududu ve şekeri tencereye alarak kaynatıyoruz.
  10. Tadına bakıp şekeri size nazaran az ise artırabilirsiniz.
  11. Ahududular ezildiğinde su ile açtığımız nişastayı döküp 1 dk karıştırıp altını kapatıyoruz.
  12. Hamuru buzdolabından çıkardığımızda 10 dk bekletiyoruz.
  13. Ardından evvel taban için ayırdığımız parçayı alarak yağlı kağıt üzerinde ince halde açıyoruz.
  14. Tart kalıbını aykırı formda hamurun üzerine koyup bir elimizle yağlı kağıdın altından tutarken öteki elimizde tart kalıbını tutarak zıt çeviriyoruz. Böylelikle hamuru kalıba yerleştiriyoruz.
  15. Yağlı kağıdı hamurun üzerinden alıp hamuru nazik biçimde kenarlardan kalıba oturtuyoruz.
  16. Kalıbın dışında kalan kesimleri bıçak yardımıyla sıyırarak alıyoruz.
  17. Bu hamuru buzdolabında bekletirken üstünü süslemede kullanacağımız hamuru tıpkı halde yarım santim kalınlığında açıp küçük kalpli kalıplarla form çıkarıyoruz.
  18. Dolaptaki kalıbı çıkarıp ahududulu dolguyu hamurun üstüne döküp eşit olacak biçimde yayıyoruz.
  19. Üzerine kalpli hamurları diziyoruz.
  20. 170 derece fırında 35-40 dk pişiriyoruz.
  21. Üzerleri hafif kızardığında pişmiş demektir.

Afiyet olsun 🥰

Not: daha ayrıntılı videolarıma erişmek isterseniz beni ınstagram üzerinden takip etmeyi unutmayın. Öne çıkan kıssalarda ayrıntılı videolarıma ulaşabilirsiniz.

Ahududulu Aşk Turtası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Salepli İncirli Kek
Frambuazlı Cheesecake
Kıymalı Mantı (Videolu)
Soğanlı Yumurta (Soğanlama)
Sebzeli Tavuk Çorbası
Patates Mantısı (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet