Ahtapotlu Makarna

Ahtapotlu Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet ahtapot
- 1 tane soğan
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 tane küp şeker
- 1 pk hazır makarna
- 1 tane kapya biber
- Dilediğimiz kadar domates sos
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı toz tatlı biber
- 1 yemek kaşığı kadar tereyağı
Ahtapotlu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ahtapotumuzu pişirmek için düdüklü tencereye soğan, sirke, ahtapot ve küp şekerleri alıyoruz.
- Suyunu ekleyip ahtapotun büyüklüğüne nazaran en az 40 dk pişiriyoruz.
- Makarnamızı hazırlıyoruz.
- Ayrı bir tavada kapya biberi sıvı yağda soteliyoruz, üzerine domates sos ekleyip pişiriyoruz.
- Pişen sosu hazırlanan makarnaya ek ediyoruz.
- Aynı tavada kestiğimiz ahtapotu tereyağında soteliyoruz.
- Bu kısımda sarımsaklarımızı ekleyip orta ısıda sotelemeye devam ediyoruz.
- İster makarnanızın üzerine, ister içerisine karıştırarak tüketebilirsiniz. V
Videolu tanım için insta edaasayan izleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Ahtapotlu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









