Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 paket kakao (3 yemek kaşığı)
  • 1,5 su bardağı un (elenmiş)
  • 1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için:

  • 2 su bardağı süt

Sosu için;

  • 1 paket çikolata sosu
  • 2,5 su bardağı süt

Üzeri için;

  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak karıştırma kabında yumurta ve şeker uygunca çırpılır.
  2. Kalan hamur gereçleri ek edilerek kek hamuru hazırlanır.
  3. Yağlanmış fırın kabına hamur dökülerek 170 c fırında yaklaşık 35 dakika pişirilir.
  4. İlk sıcağı çıka çıkınca kek kürdan ile delinir, 2 su bardağı süt üzerine gezdirilir.
  5. Kek büsbütün soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz krem şanti sürülür.
  6. Üzeri daha akışkan olsun isterseniz 2 paket kullanabilirsiniz.
  7. Kek büsbütün soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz krem şanti sürülür.
  8. Üzeri daha akışkan olsun isterseniz 2 paket kullanabilirsiniz.
  9. Çikolata sosu hazırlanır ve son olarak soğuyan bol çikolata sosu ile üzeri kaplanır.
  10. Çikolata sosunun da kesinlikle soğumuş olması gereklidir.
  11. Bir kaç saat dinlendirdikten sonra dilediğiniz üzere süslenerek servis yapabilirsiniz afiyet olsun😇.

Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Kırmızı Pancar Salatası
Patatesli Pide
Beyti Kebap
Fırın Sütlaç
Kısır (Harika Bir Lezzet)
Tane Tane Şehriyeli Basmati Pirinç Pilavı
Hdabla | © 2025 |