Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek harcı için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı süt

Keki ıslatmak için;

  • 1,5 su bardağı süt

Üzeri için;

  • 2 poşet krem şanti (2 su bardağı süt)
  • 1 paket çikolata sos (1 su bardağı süt)

Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabımızda yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Diğer malzemeleride ekleyip dikdörtgen borcamı yağlayıp hamuru dökelim.
  3. Önceden ısıtılmış fırında 180derece 30dk pişirelim.
  4. Kek pişerken kremşanti ile sütü çırpalım katılaşana kadar kenarda beklesin.
  5. Sos tenceremizde çikolata sosu ve sütü kaynayana kadar karıştıralım.
  6. Kek pişince kek sıcak süt soğuk olacak formda sütü gezdirelim keki yeterlice soğumaya bırakalım.
  7. Kek soğuduktan sonra evvel krem şanti sonra sosu yayalım, kekimiz 2 saat dolapta dursun afiyet olsun:).

Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu, Limonlu, Kuş Üzümlü, Hindistan Cevizli Enfes Kek
Bisküvili Toplar
Sivas Usulü Gülüt
Hatay Usulü Haydari
Susamlı Toplar
Simit Poğaça
Hdabla | © 2025 |