Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek harcı için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı süt
Keki ıslatmak için;
- 1,5 su bardağı süt
Üzeri için;
- 2 poşet krem şanti (2 su bardağı süt)
- 1 paket çikolata sos (1 su bardağı süt)
Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabımızda yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Diğer malzemeleride ekleyip dikdörtgen borcamı yağlayıp hamuru dökelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180derece 30dk pişirelim.
- Kek pişerken kremşanti ile sütü çırpalım katılaşana kadar kenarda beklesin.
- Sos tenceremizde çikolata sosu ve sütü kaynayana kadar karıştıralım.
- Kek pişince kek sıcak süt soğuk olacak formda sütü gezdirelim keki yeterlice soğumaya bırakalım.
- Kek soğuduktan sonra evvel krem şanti sonra sosu yayalım, kekimiz 2 saat dolapta dursun afiyet olsun:).
Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


